Πρόβλεψη Καιρού: Έρχονται Δυνατές Βροχές στην Ελλάδα από την Κυριακή

Πρόβλεψη Καιρού: Έρχονται Δυνατές Βροχές στην Ελλάδα από την Κυριακή

Ημέρα Παρασκευή θα υπάρχει καλός καιρός με εξαίρεση τα δυτικά μέρη της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται αύξηση των συννεφιών και τοπικές μπόρες στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, ενώ στην Αττική θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται ομίχλες το πρωί και αρκετή ηλιοφάνεια στη συνέχεια, με θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Το Σάββατο θα είναι μουντό στα δυτικά με σύννεφα που θα επεκταθούν προς τα ανατολικά. Την Κυριακή προβλέπεται συννεφιά σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αναμένονται δυνατές βροχές και σκόνη από την Άφρικα. Οι βροχές θα φτάσουν και στην Αττική, με μπόρες στα δυτικά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, το επόμενο διάστημα αναμένονται πολλές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά λόγω δύο βαρομετρικών χαμηλών που προέρχονται από τη Λιβύη και την Ιταλία.

Προγνωστικά για την Κυριακή-Δευτέρα:

– ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά μέρη της χώρας

– καταιγίδες και στην Αττική

– θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο

Για τη δεύτερη επιδείνωση την Πέμπτη-Σάββατο, αναμένονται θυελλώδεις νοτιάδες και μεγάλες βροχές κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα.

Σάββατο:

Στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια. Στα υπόλοιπα μέρη της χώρας αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μεταβλητοί, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή.

Κυριακή:

Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Ισχυρές βροχές αναμένονται από τα δυτικά, με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι με ένταση στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα μειωθεί ελαφρά.

Δευτέρα:

Βροχές στα ανατολικά και νότια με καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι δυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα μειωθεί ελαφρά.

Τρίτη:

Λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και ανεμοβροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε σταθερά επίπεδα.

vroxi 1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ