Προβλέψεις Καιρού: Βροχές, Δυνατοί Άνεμοι και Μείωση Θερμοκρασίας

Προβλέψεις Καιρού: Βροχές, Δυνατοί Άνεμοι και Μείωση Θερμοκρασίας

Σήμερα ο καιρός είναι αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά αναμένεται να αλλάξει από την Τετάρτη με την έλευση μπόρες και αφρικανική σκόνη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αστάθεια στον καιρό από την Τετάρτη έως το Σάββατο, με πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Αρνιακός: Βροχές και Καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Σήμερα, αν και καλοκαιρινό, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 29 ή ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ειδικά στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σύννεφα στα δυτικά.

Από την Τετάρτη, αναμένεται αύξηση της αστάθειας με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ από δυτικές κατευθύνσεις, ενώ ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Την Πέμπτη αναμένεται μείωση της θερμοκρασίας και ανεμοδυναμικότητα, ενώ οι βροχές αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές.

Τυράσκη: Αλλαγή σκηνικού από το Απόγευμα της Τετάρτης

Για σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια, χαμηλές εντάσεις ανέμων και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 30 βαθμούς, με την Αναστασία Τυράσκη να προβλέπει την ίδια τάση και για τις επόμενες μέρες.

Η αστάθεια του καιρού αναμένεται να αυξηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, με τις καταιγίδες να εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η παραμόρφωση του καιρού θα είναι εμφανής την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς σε πολλές περιοχές. Αναμένεται βελτίωση του καιρού κατά το Σαββατοκύριακο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ