Πρόγνωση Καιρού για Σήμερα: Παρασκευή

Πρόγνωση Καιρού για Σήμερα: Παρασκευή

Από σήμερα Παρασκευή (17/11) ο καιρός αναμένεται να επιδείξει αναταραχή, με πτώση της θερμοκρασίας και εντονοποίηση των καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων θυελλώδων βοριάδων, βροχών και χαμηλών θερμοκρασιών. Περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας αναμένεται να αντιμετωπίσουν αστάθεια στον καιρό, με αυξημένα νέφη και τοπικές βροχές. Από το βράδυ, αναμένεται εντατικοποίηση των καιρικών φαινομένων στην Ήπειρο, το βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θράκη, με εκδήλωση και τοπικών καταιγίδων. Για το υπόλοιπο της χώρας προβλέπεται σχεδόν καθαρός καιρός με ελάχιστα νέφη, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, συνοδευόμενα από τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές, με ενδεχόμενη δημιουργία τοπικής ομίχλης στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί (τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί) με ένταση 4 έως 6, που στα ανοικτά των θαλασσών θα ενισχυθούν σε 6 έως 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα δυτικά, στρέφοντας σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί στα βόρεια, κυμαίνοντας περίπου από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά, 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου, και 24 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Πρόγνωση Καιρού για όλη την Ελλάδα ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα αναμένεται να ενισχυθούν.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με τους δυτικούς έως 4 μποφόρ το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με μερική αύξηση από το βράδυ, ακολουθούμενες από τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ από το μεσημέρι και με τάση ενίσχυσης σε βορειοδυτικούς τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ