Πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή από την ΕΜΥ

Πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή από την ΕΜΥ

Κρατώντας υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα, περιμένεται μια μικρή πτώση του υδράργυρου μόνο στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να καταγραφούν στην ανατολική Ελλάδα, από τη Θεσσαλία προς νότο λόγω δυτικών καταβατικών ανέμων, κυρίως σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από θαλάσσια αύρα.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη (13-6-2024) αναμένεται να διατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες, με μικρή πτώση μόνο στα βορειοδυτικά.

α. Στην Ήπειρο και τη Μακεδονία θα υπάρξουν όμβροι και τοπικές καταιγίδες.

β. Στα βόρεια ηπειρωτικά η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 35-37°C.

γ. Στη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39-40°C.

δ. Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα φτάσει τους 41-42°C, με πιθανή εκτίμηση για 43°C.

ε. Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα κυμανθούν από 35 έως 37°C, ενώ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου από 38 έως 40°C, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 39 έως 42°C.

Στην Αττική, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα εσωτερικά της τα 41-42°C, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3-5°C χαμηλότερη.

Πρόβλεψη καιρού για αύριο

Την Παρασκευή (14-6-2024) αναμένεται πτώση των θερμοκρασιών στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35°C.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένεται μέγιστη θερμοκρασία 36-37°C, ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου φτάνει στους 38°C.

γ. Στα νησιωτικά η µέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-36°C και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένεται να φτάσει στους 37-38°C.

Στο Σάββατο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα για την εποχή σε όλη την επικράτεια, ενώ θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ