Ποια περιοχή θα επηρεαστεί από την εισερχόμενη κρύα μάζα αέρα πριν τα Χριστούγεννα

Ποια περιοχή θα επηρεαστεί από την εισερχόμενη κρύα μάζα αέρα πριν τα Χριστούγεννα

Μιλώντας για το επερχόμενο φαινόμενο, ο μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος αναφέρεται στην προβλεπόμενη κρύα μάζα αέρα που θα επηρεάσει περιοχές της χώρας πριν τα Χριστούγεννα. Η εν λόγω μάζα αέρα αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, και αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και ακόμη και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές.

xionompala

Αναλύοντας τα μετεωρολογικά δεδομένα για την Αχαΐα, ο κ. Θεοδοσόπουλος επισημαίνει:

«Αναμένεται μια θερμή μέρα με ανέμους από τα βόρεια και θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν έως 15-16 βαθμούς. Η νύχτα της Κυριακής αναμένεται σύννεφα και πιθανές ασθενείς βροχοπτώσεις μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Από τη Δευτέρα, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σταδιακά, με περισσότερη ηλιοφάνεια, και ο καιρός θα είναι όπως ανοιξιάτικος. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, με θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 21 βαθμούς. Ωστόσο, από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και το ερχόμενο σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στους 17 βαθμούς ως μέγιστη τιμή με πιθανές συννεφιές και τοπικές βροχές.

Στα Καλάβρυτα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην επόμενη εβδομάδα, από 18 έως 25 Δεκεμβρίου, θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Έρχεται μια ψυχρή μάζα αέρα, με τις θερμοκρασίες στην Πάτρα να κυμαίνονται από 5 έως 14 βαθμούς, ενώ θα υπάρχουν βόρειοι ανέμοι και πιο ξηρή ατμόσφαιρα. Αντίθετα, στην περιοχή της Αιγιάλειας αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιόνια σε ορεινές περιοχές, όπως στα Καλάβρυτα, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμαίνονται από -3 έως 6 βαθμούς.

xionanthropos 1

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ