Πιλότοι Καναντέρ Κάρυστος: Οδύνη στη χώρα, πώς έγινε η τραγωδία

Πιλότοι Καναντέρ Κάρυστος: Οδύνη στη χώρα, πώς έγινε η τραγωδία

Τα δύο ηρωικά πιλότα του Canadair που έπεσε στον Πλατανιστό Καρύστου κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς, ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια. Ο κυβερνήτης, Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο συγκυβερνήτης, Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την τραγωδία.

Μετά από αυτό το ατυχές συμβάν, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός αναβάλλει το ταξίδι του στην Κύπρο. Ο πολιτικός κόσμος, η Βουλή και ξένοι ηγέτες εξέφρασαν τη θλίψη τους και τα συλλυπητήριά τους. Επίσης, η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς την Ελλάδα.

Η τραγωδία συνέβη όταν το αεροσκάφος έκανε τις τελευταίες ρίψεις νερού και αποκόλλησε τον πλωτήρα από το φτερό. Οι πιλότοι κατάφεραν να εκτελέσουν ένα ελιγμό, αλλά το αεροσκάφος έπεσε σε χαμηλό ύψος και καταποντίστηκε σε ένα ρέμα, αμέσως ανάφλεξε. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που βρισκόταν στο σημείο της συντριβής δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Αυτή η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος την χώρα, καθώς οι πιλότοι έκαναν θυσίες για να προστατεύσουν τις ζωές των άλλων ανθρώπων. Οι οικογένειές τους υπολογίζονται από όλους μας και η πολιτεία βρίσκεται δίπλα τους. Ο πόνος είναι ανείπωτος, αλλά σφίγγουμε τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Συνεχίζουμε τον αγώνα εναντίον των πυρκαγιών, προς τιμήν τους.

Ο θάνατος του κυβερνήτη, Χρήστου Μουλά, έβυθισε στο πένθος τα Χανιά, από όπου καταγόταν. Ήταν ένας αγαπημένος νέος με αγάπη για την αεροπορία και τα ταξίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ