Πατέρας θύροειδής: “Ο γιος μου πέθανε από ιατρική αμέλεια”

Πατέρας θύροειδής: “Ο γιος μου πέθανε από ιατρική αμέλεια”

Οι γονείς του 27χρονου Νίκου ζητούν δικαιοσύνη, καθώς ο γιος τους πέθανε μετά από εγχείρηση θυροειδούς στην οποία υποβλήθηκε. Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του Star, ο πατέρας του Νίκου μιλά για ιατρική αμέλεια. Ο Νίκος είχε αποφοιτήσει από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και δούλευε στην Αθήνα. Έξι μήνες πριν, είχε επιλέξει να υποβληθεί σε επέμβαση στον στρατό, κατόπιν συμβουλής γιατρών.

Η επέμβαση είχε θετική αρχική ρεακτίβαση, αλλά μετά από λίγο, ο Νίκος απεβίωσε από εσωτερική αιμορραγία. Ο πατέρας του Νίκου ζητά παραδειγματική τιμωρία για τους υπεύθυνους του θανάτου του γιου του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, η ζημιά ήταν αναστρέψιμη, υποδεικνύοντας ιατρονομική παράλειψη.

Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος, ο πατέρας ζήτησε ιατροδικαστική εξέταση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη αποτελέσματα. Επίσης, αποκάλυψε ότι ετοιμάζονται για νομική δράση κατά του νοσοκομείου. Η παράλειψη των γιατρών και η έλλειψη διαφάνειας στη διαγνωστική διαδικασία δημιουργούν ανησυχία για την ανθρώπινη ζωή και την ηθική ευθύνη στον τομέα της υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ