Πατέρας Κροάτη χούλιγκαν: «Ήξερα πως πηγαίνει στην Ελλάδα μάλλον για καβγά, δεν μπορούσα να το απαγορεύσω»

Πατέρας Κροάτη χούλιγκαν: «Ήξερα πως πηγαίνει στην Ελλάδα μάλλον για καβγά, δεν μπορούσα να το απαγορεύσω»

Ο πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων Κροατών χούλιγκαν αποκαλύπτει ότι γνώριζε για το ταξίδι των οπαδών της Ντινάμο στην Αθήνα και δεν καταδίκασε την Ελληνική Αστυνομία, αν και θεωρεί άδικο να χαρακτηρίζονται όλοι «χούλιγκαν».

Παρά το γεγονός ότι δεν έκρυψε την ανησυχία του, ο πατέρας του συλληφθέντος χούλιγκαν αναγνωρίζει ότι ήξερε για τον πιθανό καβγά και δε μπορούσε να τον αποτρέψει από το ταξίδι.

Ο πατέρας εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Έλληνα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ματς της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και αποδοκιμάζει τη βία. Επίσης, τονίζει ότι δεν καταδίκασε την Ελληνική Αστυνομία, αντιλαμβάνοντας ότι η αρμόδια αρχή έκανε το καθήκον της.

«Δεν είναι όλοι χούλιγκαν»

Ο πατέρας του χούλιγκαν επισημαίνει ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει όλους τους οπαδούς της Ντινάμο για τη βία που σημειώθηκε, επειδή δύσκολα μπορεί να επηρεάσει ένα 20χρονο παιδί. Τονίζει ότι δεν είναι όλοι ηρωικοί ή χούλιγκαν, αλλά είναι δύσκολο να πείσεις αυτούς τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν τους δικούς τους κανόνες.

«Τους έδωσαν όπλα και τους χρησιμοποίησαν»

Ο πατέρας εξηγεί ότι ο γιος του και οι φίλοι του περίμεναν ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν την καταστροφή που ακολούθησε. Πιστεύει ότι ο γιος του έπεσε θύμα εκμετάλλευσης από άλλους και δε γνωρίζει αν κατείχε όπλο. Παραδέχεται ότι υπήρξαν λάθη και αποτυχίες, αλλά είναι αποφασισμένος να στηρίξει το γιο του και να τον αγκαλιάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ