Πάσχα 2024 Ελλάδα: Άναψαν οι ψησταριές

Πάσχα 2024 Ελλάδα: Άναψαν οι ψησταριές

Σήμερα είναι η Κυριακή του Πάσχα και σε όλη την Ελλάδα οι πιστοί τηρώντας την παράδοση ψήνουν τον παραδοσιακό οβελία στις ψησταριές τους γιορτάζοντας την Ανάσταση του Χριστού. Σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Σύμη και στην Αράχωβα, οι εορταστικές εκδηλώσεις πλαισιώνονται από γιορτινό αναβρασμό και πανηγύρια για την Ανάσταση του Κυρίου. Τα έθιμα του Πάσχα αναβιώνουν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως στην Υπάτη της Φθιώτιδας, στην Καλαμάτα, και στην Κέρκυρα, προσφέροντας ξεχωριστές εικόνες και γεύσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας.

Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά οι κάτοικοι ετοιμάζουν τον «λάκκο» για το ψήσιμο του αρνιού, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα που διαρκεί μέχρι αργά. Με τη μελωδία της τοπικής μουσικής και τη γεύση του τοπικού κρασιού, οι κάτοικοι γιορτάζουν το Πάσχα με παραδοσιακά έθιμα και γεύσεις.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, η Αναστάσιμη Ακολουθία στην Πάνω Πλατεία, με τη συμμετοχή του λαού και των αρχών της πόλης, δημιουργεί μια εντυπωσιακή εικόνα με τα κεράκια και τα βεγγαλικά. Ο λαός συμμετέχει ενθουσιωδώς σε αυτήν τη γιορτινή τελετή, ενώ το γλέντι με τις τοπικές γεύσεις και το κρασί διαρκεί μέχρι το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ