Πάνω από 320.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών στην Έξοδο Πάσχα 2026

Πάνω από 320.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών στην Έξοδο Πάσχα 2026

Η πασχαλινή έξοδος χτυπάει κόκκινο στην Αττική, με χιλιάδες αυτοκίνητα να φεύγουν κάθε ώρα για χωριά και παραλίες. Οι δρόμοι βουίζουν από την κίνηση, και οι ουρές στα διόδια μεγαλώνουν. Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι το απόγευμα, πέρασαν πάνω από 80.000 οχήματα από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

Από τη Μεγάλη Τρίτη και μετά, ο αριθμός των αυτοκινήτων ξεπέρασε τα 320.000. Η κορύφωση τελειώνει αύριο, Μεγάλο Σάββατο, όταν φεύγουν και οι τελευταίοι. Οι οδηγοί βιάζονται να προλάβουν τις γιορτές μακριά από την πόλη.

Πλοία και λιμάνια σε φούλ ωράριο

Στα λιμάνια η κατάσταση θυμίζει πανηγύρι. Πλοία για τα νησιά ξεκίνησαν γεμάτα από νωρίς, με κόσμο να σπρώχνεται στα καταστρώματα. Στον Πειραιά, η κίνηση ξεκίνησε δυναμικά το πρωί, και μέχρι βράδυ εκτιμάται ότι 15.000 άνθρωποι θα έχουν φύγει για την Κρήτη.

Από Ραφήνα και Λαύριο έφυγαν 7.000 με 8.000 επιβάτες. Συνολικά, για Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή, μιλάμε για κοντά 45.000 ταξιδιώτες. Οι διαδρομές για τον Αργοσαρωνικό τρέχουν ασταμάτητα, καλύπτοντας όσους θέλουν γρήγορη απόδραση.

Λεωφορεία βοηθούν στην έξοδο

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, τα μεγάλα λιμάνια ησυχάζουν λίγο, με λιγότερα δρομολόγια. Προς Αργοσαρωνικό η κίνηση μένει σταθερή. Στα ΚΤΕΛ, χιλιάδες παίρνουν λεωφορεία για την επαρχία.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν έξτρα δρομολόγια για να προλάβουν τη ζήτηση. Πολλοί επιλέγουν αυτόν τον τρόπο, ειδικά όσοι δεν οδηγούν. Τέτοια εποχή, η έξοδος από την Αττική γίνεται παράδοση κάθε χρόνο, με όλους να ψάχνουν ησυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ