Όσα γνωρίζουμε για την τραγική εκτέλεση στο Ψυχικό

Όσα γνωρίζουμε για την τραγική εκτέλεση στο Ψυχικό

Ένας τοπογράφος-μηχανικός ήταν το θύμα της επίθεσης, με την κύρια του δραστηριότητα να συνδέεται με τη Μύκονο.

Οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν τη μαφιόζικη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Ένας άνθρωπος με ενεργό παρουσία σε τεχνική εταιρεία που είχε σχέσεις με το νησί των ανέμων. Κυρίως, όμως, παρασύρονται σε περίεργες διαδικαστικές λεπτομέρειες, προσπαθώντας να εντοπίσουν το κίνητρο πίσω από αυτήν την τραγωδία. Όλα αυτά μπορεί να φανούν σουρεάλ, όπως συχνά συμβαίνει σε αστυνομικές ερευνες τέτοιου είδους.

Ο εκτελεστής και η σκοτεινή πράξη

Η επίθεση σημειώθηκε στις 8:32 το πρωί, μπροστά στο γραφείο, όταν το θύμα έφτασε και πάρκαρε το αυτοκίνητό του. Ένας άγνωστος εκτελεστής πλησίασε το όχημα και ξεκίνησε να πυροβολεί, δίνοντας κανένα περιθώριο για αντίδραση. Τα πυροβολικά χτυπήματα ήταν στάση, μετρήθηκαν πάνω από 10 αλλά μπορεί και περισσότερα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, στις δεν υπήρξε μια αμείλικτη παύση. Η μαύρη μέρα καταγράφηκε με ηχητικό ντοκουμέντο, ανατριχιαστικό και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό για τη φύση της επίθεσης. Οι αστυνομικοί ανάκτησαν υλικό που δείχνει πολύ σαφώς τον εκτελεστή κατά την ενέργεια του.

Το αυτοκίνητο δεν ανήκε στο θύμα, αλλά στον συνεργάτη του. Ακόμη και οι αστυνομικοί εξαιρούν το ενδεχόμενο πως το περιστατικό ίσως να μην αφορούσε ειδικά τον τοπογράφο. Ωστόσο, λόγω του συχνού χρήση, πιστεύουν ότι υπήρξε παρακολούθηση του 54χρονου πριν την επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ