Οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τα επεισόδια στα Εξάρχεια με 16χρονη

Οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τα επεισόδια στα Εξάρχεια με 16χρονη

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο και στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

▪ Χθες (28/10) και γύρω στις 20:15, μια ομάδα αστυνομικών από την Ο.Π.Κ.Ε. που έκαναν έρευνες για την εντοπισμό ομάδας ατόμων που είχαν εισβάλει σε ένα κατάστημα και είχαν προκαλέσει ζημιές και τραυματίσει δύο άτομα, δέχθηκαν ανεπίτρεπτη επίθεση από περίπου 50 άτομα στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

▪ Τα παραπάνω άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια και αμέσως διαλύθηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να αντιδράσουν.

▪ Κατά την αποχώρηση των επιθετών, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα να χτυπημένη στο κεφάλι.

▪ Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να της παράσχουν πρώτες βοήθειες, αλλά μια ομάδα 100 έως 150 ατόμων, επίσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας ξύλα και μεταλλικά κοντάρια, επιτέθηκε ξανά στους αστυνομικούς, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δύο αστυνομικά οχήματα και τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς.

▪ Οι αστυνομικοί απέκριναν την επίθεση χρησιμοποιώντας κατάλληλα μέσα, με αποτέλεσμα οι επιθέτριες ομάδες να διαφύγουν. Οι τραυματίες, μαζί με τη γυναίκα που βρέθηκε στο έδαφος, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

▪ Σήμερα το πρωί, περίπου 200 άτομα μαζεύτηκαν στα Εξάρχεια και δράστηκαν σε μικρότερες ομάδες. Μια ομάδα από αυτές τις ομάδες προέβη σε ρίψη 8 μολότοφ, ξύλων, πετρών και μπουκαλιών κατά αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή. Τέσσερις από τις μολότοφ ήταν εκρηκτικές και οι αστυνομικοί αντέδρασαν με κατάλληλα μέσα. Κατασχέθηκαν επίσης τρεις ασκοί με μολότοφ που θα δοθούν για εργαστηριακή διερεύνηση.

▪ Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και ζητήθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ