Ο νέος νομοσχέδιο για τους βασανιστές ζώων – Τι προβλέπει για τους κακοποιητές χάσκι

Ο νέος νομοσχέδιο για τους βασανιστές ζώων – Τι προβλέπει για τους κακοποιητές χάσκι

Ένα νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει υποχρεωτική έκτιση ποινής, διπλασιασμό του μέγιστου ύψους της χρηματικής ποινής και αυστηρότερους όρους απόλυσης εισάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τους κακοποιητές και βασανιστές ζώων συντροφιάς. Αυτές οι τροποποιήσεις προτείνονται στον Ποινικό Κώδικα και βρίσκονται υπό διαβούλευση μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από αλλαγές, περιλαμβανομένης της αύξησης του μέγιστου ποσού της χρηματικής ποινής από 50.000 σε 100.000 ευρώ. Επιπλέον, το νομοσχέδιο προβλέπει δυσκολότερους όρους απόλυσης για τους καταδικασθέντες, καθώς επίσης και την άμεση παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων.

skilia

Επιπλέον, η πρόταση προβλέπει ότι το δικαστικό συμβούλιο θα εξαρτά την απόλυση του κρατουμένου από ουσιαστικά κριτήρια, πέραν της συμπλήρωσης του χρονικού ορίου, όπως η κοινωνική επικινδυνότητα και το προφίλ του δράστη.

haski 2

Ανώτερη ποινή για την κακοποίηση ζώων

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την ενίσχυση των ποινών για την κακοποίηση ζώων, καθώς και την ανώτερη ποινή κάθειρξης και χρηματικής ποινής για την υπόθεση του φόνου του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Οι αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έχουν ως στόχο την αυστηρότερη τιμωρία των κακοποιητών ζώων.

Οι περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις υποστηρίζουν την έγκριση και εφαρμογή αυτού του νέου νομοσχεδίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα συμβάλει θετικά στην προστασία των ζώων και στη δίκαιη τιμωρία των βασανιστών ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ