Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί για πρακτική βοήθεια τους πληγέντες: “Ας βοηθήσουμε όσους περνούν δύσκολες ώρες”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλεί για πρακτική βοήθεια τους πληγέντες: “Ας βοηθήσουμε όσους περνούν δύσκολες ώρες”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καλεί για βοήθεια με πράξεις, μιλώντας για τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel στη χώρα μας. “Τη στιγμή αυτή, ιδίως τις τελευταίες μέρες, η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και γοερά θρηνεί. Θρηνεί για τους συνανθρώπους μας που άδικα έχασαν τη ζωή τους, για τις πόλεις και τα χωριά μας που βρίσκονται σε απόθεμα της ανελέητης οργής της φύσης”, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος.

danie

Επιπλέον, αναφέρει

«Η Εκκλησία μας κάνει ό,τι είναι δυνατόν, με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει, για να επουλώσει τις βαθιές πληγές που έχουν ανοίξει. Οι επιπτώσεις αυτής της καταστροφής θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘Αποστολή’ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι κοινωνικές δομές και φιλανθρωπικοί οργανισμοί των Ιερών Μητροπόλεων που επλήγησαν είναι μαζί με τους πληγέντες από την αρχή και θα παραμείνουν στο πλευρό τους. Οι Μητροπολίτες μας, που προέρχονται από τον λαό, είναι μαζί με τον λαό, καθώς προσφέρουν ό,τι έχουν και ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν», αναφέρει περαιτέρω.

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι η Εκκλησία συνεργάζεται άμεσα και ενεργά με τις αρμόδιες αρχές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις για τη διευκόλυνση των πληγεισών περιοχών. “Είναι ώρα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτήν την κατάσταση και να δώσουμε άμεσες λύσεις. Πρέπει επίσης να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που έχουν χάσει και να βοηθήσουμε ενεργά όλους όσοι βιώνουν αυτές τις δύσκολες ώρες”, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Μητροπολίτες και τους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσες δράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ