Νομική Εκκένωση Κατάληψης: Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο Πανεπιστήμιο

Νομική Εκκένωση Κατάληψης: Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στο Πανεπιστήμιο

Φοιτητές κατέλαβαν τη Νομική Σχολή της Αθήνας τη Δευτέρα το βράδυ για να εκφράσουν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο την επόμενη μέρα και πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές.

Το κτήριο ήταν υπό κατάληψη από τη Δευτέρα το βράδυ, με τους φοιτητές να επισημαίνουν την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό με συνθήματα. Εν τω μεταξύ, φοιτητές και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα Προπύλαια και τον Λευκό Πύργο, δείχνοντας αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Διακρίνοντας την αλληλεγγύη τους μέσα από φαναράκια στον ουρανό, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συμμετείχε στη διαμαρτυρία. Καταληκτικά, μέλη του ΚΚΕ διαδήλωσαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

Δηλώσεις Φοιτητών και Οργανώσεων

Φοιτητές και οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη. “Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να καταδικάσουμε την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή αυτού του λαού,” δήλωσε η πρόεδρος ενός φοιτητικού συλλόγου. Η διαμαρτυρία περιλάμβανε εκπροσώπους από διάφορες ομάδες και απευθυνόταν κατά της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ