Νέο γιαούρτι από φάβα με προβιοτικά και υψηλή πρωτεΐνη – Παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, κατάλληλο για vegan

Νέο γιαούρτι από φάβα με προβιοτικά και υψηλή πρωτεΐνη – Παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, κατάλληλο για vegan

Μια νέα εκδοχή γιαουρτιού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από την ομάδα FOODBIOMES. Το “ProbiYogi” είναι ένα φυτικό προϊόν που περιέχει προβιοτικά βακτήρια και φυτικά εκχυλίσματα με πρεβιοτικές ιδιότητες. Η καινοτομία του προϊόντος έγκειται στη χρήση μιας εδώδιμης πρωτεϊνικής μεμβράνης στην επιφάνεια του, που προέρχεται από το σπόρο βιομηχανικής κάνναβης. Αυτή η μεμβράνη προστατεύει το γιαούρτι από αλλοίωση και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του, χωρίς να χρειάζεται να προστεθούν χημικά συντηρητικά.

Το “ProbiYogi” απευθύνεται σε καταναλωτές που αναζητούν μια ισορροπημένη διατροφή και υποστηρίζει τη βιώσιμη χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Έχει υψηλή θρεπτική αξία και προσφέρει μια ευχάριστη γεύση. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Η Ερευνητική Υποδομή FOODBIOMES, που ανέπτυξε το “ProbiYogi”, έχει χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία” και έχει συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό Ecotrophelia για οικολογικά καινοτόμα προϊόντα διατροφής. Οι πρώτες αντιδράσεις από το κοινό για το “ProbiYogi” ήταν ενθαρρυντικές.

Η Ερευνητική Υποδομή FOODBIOMES εστιάζει στη μικροβιακή βιοποικιλότητα και την αξιοποίησή της στην ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων συστημάτων τροφίμων. Έχει συνεργασία με πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ