Νέες Πρόστιμα ΚΟΚ 2024: Οι Σημαντικές Αλλαγές

Νέες Πρόστιμα ΚΟΚ 2024: Οι Σημαντικές Αλλαγές

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για το 2024 φέρνει μεγάλες αλλαγές που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ πριν το καλοκαίρι. Ο στόχος είναι η αναμόρφωση των ποινών για τις παραβάσεις, ώστε να είναι πιο δίκαιες και ανάλογες με την επικινδυνότητα της κάθε παράβασης, ενώ επίσης να διασφαλίζεται η είσπραξη των προστίμων. Ο νέος ΚΟΚ παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και τίθεται προς διαβούλευση.

Κύρια Χαρακτηριστικά:

– Χαμηλότερα όρια ταχύτητας στα αστικά κέντρα και κοντά σε σχολεία.

– Ενισχυμένες ποινές με βάση τη βαρύτητα των παραβάσεων.

– Επιτήρηση με χρήση drones σε κεντρικούς δρόμους.

Αναβάθμιση τεχνολογικών Εργαλείων

Ακόμα, θα υπάρξει βελτίωση στη χρήση τεχνολογικών εργαλείων για την αύξηση της οδικής ασφάλειας, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για επιτήρηση και επιβολή του νόμου.

Επιπλέον Προνόμια:

Εισήχθη ένα νέο σύστημα κλήσεων μέσω SMS για την καταγραφή παραβάσεων, καθώς και δυνατότητα αντιρρήσεων από τους οδηγούς εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου.

Οι ποινές θα επιβάλλονται στους οδηγούς και όχι στα οχήματα, ενισχύοντας την ατομική ευθύνη και αποφεύγοντας την ταλαιπωρία για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ειδικές ποινές προβλέπονται για σοβαρές παραβάσεις με δυνατότητα φυλάκισης.

Ανασφαλές Δίκτυο Οδικής Ασφάλειας

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν και αφαίρεση διπλώματος σε περιπτώσεις σοβαρών παραβάσεων, όπως στάθμευση σε ράμπες για ΑμΕΑ ή σε διασταυρώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ