Κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μεταφορά της φύλαξης των ΑΕΙ στους πρυτάνεις

Κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και μεταφορά της φύλαξης των ΑΕΙ στους πρυτάνεις

Η αστυνομία των πανεπιστημίων καταργείται και οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, σύμφωνα με απόφαση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έτσι, η φύλαξη των ΑΕΙ θα γίνεται από τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε σε αυτό το σχέδιο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους στο υπουργείο. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν οι αστυνομικές περιπολίες και η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους.

Ο νέος ρόλος της αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται, αντί να είναι διαρκής φύλαξη εντός των κτιρίων, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι προτεραιότητες της αστυνομίας θα είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών θεμάτων, της εφηβικής παραβατικότητας και της προστασίας του πανεπιστημιακού ασύλου.

2203856

Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην αναδιαμόρφωση του ρόλου της αστυνομίας των πανεπιστημίων, αναφέροντας ότι δεν θα είναι πλέον θυρωρός αλλά θα επενδύεται επικουρικά και μόνο όταν χρειάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ