Μέτρα για την προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα στον ιδιωτικό τομέα: Αναζήτηση δυνατοτήτων τηλεργασίας

Μέτρα για την προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα στον ιδιωτικό τομέα: Αναζήτηση δυνατοτήτων τηλεργασίας

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Μετά από πρόβλεψη για υψηλές θερμοκρασίες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το υπουργείο δίνει οδηγίες στους εργοδότες για τη λήψη απαραίτητων μέτρων και την ενδεχόμενη διακοπή εργασιών κατά τις ώρες αιχμής θερμοκρασίας.

Σε περίπτωση παράβασης των μέτρων επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα, ενώ προβλέπονται απαραίτητες επιπλέον διατάξεις για καθορισμένες περιοχές και κατηγορίες εργαζομένων.

Υποχρεωτική Παύση Εργασιών

Για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις με προβλεπόμενες υψηλές θερμοκρασίες, καθορίζεται η υποχρεωτική διακοπή εργασιών κατά την χρονική περίοδο 12:00 – 17:00. Ειδικές περιπτώσεις περίπτωσης συμπεριλαμβάνουν ορισμένες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40°C.

Τηλεργασία

Παρέχεται η δυνατότητα τηλεργασίας σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που εκτίθενται σε επικίνδυνες θερμοκρασίες. Επίσης, γίνονται εξαιρέσεις και παρέχονται οδηγίες για την οργάνωση του χρόνου εργασίας για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ