Παράνομο εμπόριο βρεφών: Τα ζευγάρια των Αυστραλών παίρνουν τα μωρά τους με τεστ DNA

Παράνομο εμπόριο βρεφών: Τα ζευγάρια των Αυστραλών παίρνουν τα μωρά τους με τεστ DNA

Μια υπόθεση παράνομης υιοθεσίας και εμπορίας βρεφών μέσω της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά της Κρήτης έχει τραβήξει την προσοχή στην Αυστραλία. Οι αρχές εκτιμούν ότι περίπου 150 ζευγάρια είναι σε ενεργή συνεργασία με μια κλινική εκεί για να υιοθετήσουν ένα παιδί. Τα αποτελέσματα των τεσσάρων από τα εννέα μωρά που φιλοξενούνται στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων βγήκαν θετικά.

Έτσι, δύο ζευγάρια από την Αυστραλία και ένα από την Ιταλία πήραν τα μωρά τους με την έγκριση της Εισαγγελείας. Τα αποτελέσματα για άλλα 4 μωρά αναμένονται αφού έχουν δώσει δείγμα DNA τα ζευγάρια της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Ελλάδας. Την Δευτέρα, οι γονείς θα επιστρέψουν στο νοσοκομείο για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να εξεταστούν τα βρέφη.

Τα ζευγάρια έχουν βρεθεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς “ομηρίας”

Μετά τις συλλήψεις των γιατρών, οι οικογένειες βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς “ομηρίας” καθώς δεν γνωρίζουν την τούτη στιγμή το μέλλον των εμβρύων τους. Πολλοί από αυτούς αναφέρουν ότι “έχουν τραυματιστεί ψυχολογικά” από τα γεγονότα. Οι παρένθετες μητέρες είναι από τη Γεωργία και τη Ρουμανία, ενώ οι λεχώνες έλαβαν επίσης εξιτήριο από την κλινική. Υπάρχουν ανταποκριτές από μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας που παρακολουθούν συνεχώς την υπόθεση.

Περισσότερες από 100 οικογένειες έχουν επηρεαστεί

Περισσότερες από 100 οικογένειες έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο, και υπάρχουν κλήσεις για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου σχετικά με την παρένθετη μητρότητα. Οι γονείς αναμένουν να λάβουν τα μωρά τους άμεσα μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ