Σόκ στα Χανιά με κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Αυστραλιανό ζευγάρι αναγνωρίστηκε ως βιολογικοί γονείς ενός νεογέννητου

Σόκ στα Χανιά με κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Αυστραλιανό ζευγάρι αναγνωρίστηκε ως βιολογικοί γονείς ενός νεογέννητου

Ένα από τα εννέα νεογέννητα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Χανίων θα επιστρέψει στην Αυστραλία με τους βιολογικούς του γονείς, που το απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας. Το ζευγάρι αυτό από την Αυστραλία εντοπίστηκε στα πλαίσια των έρευνων που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό των γονιών των άλλων οκτώ νεογέννητων βρεφών μέσω της ανάλυσης του προφίλ DNA τους. Η υπόθεση αυτή της εμπορίας βρεφών έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία, με το προσωπικό των εθνικών τηλεοπτικών δικτύων να αποστέλλει συνεργεία για να καλύψουν την είδηση. Οι εξετάσεις DNA έχουν πραγματοποιηθεί και για τα άλλα περιπτώσεις παιδιών, με τους γονείς τους να προέρχονται από Διάφορες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Αμερική, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και εκείνα της Αυστραλίας.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από ατέλειωτες συνομιλίες με την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας, ακολούθησαν τη διαδικασία που τους προτάθηκε, καταθέτοντας τα απαιτούμενα έγγραφα για τη συμφωνία τους, ενώ παράλληλα υποβλήθηκαν σε τεστ DNA για να αποδείξουν ότι το μωρό είναι όντως δικό τους. Τα αποτελέσματα των τεστ παραλήφθηκαν την Παρασκευή και άμεσα μετά το Νοσοκομείο Χανίων, υπό την καθοδήγηση της εισαγγελίας προχώρησε στην αποδέσμευση τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα, μία παρένθετη μητέρα με ρίζες στην Γεωργία. Ακόμη, στα Χανιά βρίσκεται και ένα δεύτερο ζευγάρι από την Αυστραλία, που αναζητά το παιδί του.

«Η κλινική έχει εξαιρετικές κριτικές και αξιολογήσεις»

Σύμφωνα με το Channel 9 της Αυστραλίας, το νοσοκομείο των Χανίων φιλοξενεί αυτήν την στιγμή τέσσερις λεχώνες και δύο επίτοκους, καθώς και τα οκτώ εναπομείναντα βρέφη. Ο δικηγόρος του ζευγαριού που θα πάρει το παιδί εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ένα «απόλυτο χάος» στην υπόθεση και αναφέρθηκε σε ένα δίκτυο στην ανατολική Ευρώπη που περιλαμβάνει 169 γυναίκες που «αναγκάστηκαν να παραδώσουν» τα παιδιά τους ή να γίνουν παρένθετες μητέρες, υπό αυστηρή επιτήρηση. Ο εκπρόσωπος των δύο αυστραλιανών ζευγαριών, Στίβεν Πέιτζ, ανέφερε στο Κανάλι 9: «Αυτό που μας εξέπληξε με την υπόθεση στην Κρήτη, είναι ότι πρόκειται για μία κλινική που δουλεύει πάνω σε αυτές τις διαδικασίες εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια και έχει εξαιρετικές κριτικές και αξιολογήσεις». Από την πλευρά της, ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αλισον Ντάνκαν, αναφέρθηκε σε μία «πολύ ανησυχητική κατάσταση για όλους όσους έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ