Κούρδος Εξάρχεια: Μια μυστήρια σύλληψη

Κούρδος Εξάρχεια: Μια μυστήρια σύλληψη

Ένας Κούρδος άνδρας συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία που εκκρεμούσε εναντίον του από τις γαλλικές αρχές. Η σύλληψη αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε επίσης σε δύο άλλους ανθρώπους, οι οποίοι προήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στην Γαλλία και αφορούσε τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι ελληνικές αρχές έχουν αναλάβει να επικοινωνήσουν με την Ιντερπόλ για να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και τον λόγο για τον οποίο εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Η υπόθεση θεωρείται σοβαρή, καθώς το ένταλμα που εκδόθηκε από τις γαλλικές αρχές περιλαμβάνει ποινή φυλάκισης για τη συγκεκριμένη προσωπικότητα για στρατολόγηση ανθρώπων για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK. Ωστόσο, ο 35χρονος έχει αίτηση ασύλου ενεργή, και προς το παρόν γίνονται περαιτέρω έρευνες για να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο του συλληφθέντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ