Ένας γνωστός ηθοποιός σχολιάζει την κάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών και την κοινωνική κινητοποίηση που ακολούθησε.
Η Κριτική του Μάριου Αθανασίου για την Κάλυψη της Τραγωδίας των Τεμπών
Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, καλεσμένος στην εκπομπή «Επί Σκηνής» στο Attica TV, εξέφρασε τις σκέψεις του σχετικά με το συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα.
Η Συναισθηματική Φόρτιση και η Αντίδραση των ΜΜΕ
Ο Αθανασίου τόνισε: «Είμαι πολύ μικρός για να αντιμετωπίσω ένα τέτοιο γεγονός», αναφερόμενος στην αδυναμία του να διαχειριστεί την έντονη συναισθηματική φόρτιση. Παράλληλα, επέκρινε τα ΜΜΕ για την καθυστερημένη ανάδειξη της υπόθεσης:
«Δύο χρόνια μετά, βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια κοινωνική έξαρση… Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν με μεγάλη καθυστέρηση. Τους πήρε ενάμιση χρόνο να αντιληφθούν ότι ίσως υπήρχε κάτι βαθύτερο πίσω από αυτό.»
Ο Ρόλος των Media και η Κοινωνική Κρίση
Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των ΜΜΕ να αναδείξουν τις πτυχές της τραγωδίας που είχαν θίξει η αντιπολίτευση, οι γονείς των θυμάτων και η κοινή γνώμη. «Αν δεν είχε ξεκινήσει αυτό το θέμα από το MEGA, πιθανότατα δεν θα το είχαμε αντιληφθεί όλοι», συμπλήρωσε.
Ολοκληρώνοντας, έστειλε ένα μήνυμα για την ανάγκη ανάπτυξης κριτικής σκέψης: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να αναπτύξει μόνος του την κρίση και τα αντανακλαστικά του και να μην μένει στην πρώτη εικόνα».