Κηδεία Τάσου Μπιρσίμ: Το τελευταίο αντίο στον «μάγο» της σκηνοθεσίας

Κηδεία Τάσου Μπιρσίμ: Το τελευταίο αντίο στον «μάγο» της σκηνοθεσίας

Σε συγκινητικό κλίμα, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ στην τελετή κηδείας στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας. Μετά το τρισάγιο, μίλησαν ο ανιψιός του Νίκος, ο γιος του Στάμος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης. Στεφάνια τίμησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο όμιλος ΑΝΤΕΝΑ. Ο Στάμος Μπιρσίμ ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό του Αποτεφρωτηρίου για την άψογη διοργάνωση της τελετής. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης του Ανδρέα Παπανδρέου, που υπηρετούσε στην ΕΡΤ τη δεκαετία του 1980, άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Ιουνίου.

Ήταν ένας μάγος της κάμερας, ένας εργάτης της εικόνας, που αγαπούσε να ζει και να αναδεικνύει τους άλλους πίσω από τις κάμερες με ευγένεια και ταπεινότητα. Πάντα απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η ματιά του εστίαζε στους άλλους και όχι στον εαυτό του.

Το Έργο του

Ο Μπιρσίμ υπέγραψε αξεπέραστες ταινίες όπως τα «Αγρίμια», ο «Εφιάλτης», ο «Πύργος Μοσκώφ» και το ιστορικό «Θέατρο της Δευτέρας». Διακρινόταν για την σκηνοθετική του επιμέλεια σε πολλές παραγωγές, ανάμεσά τους το «Αγνωστος πόλεμος» και το «Εκείνος κι εκείνος». Επίσης, ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Μια καλημέρα είναι αυτή» στην ΕΡΤ1, η πρώτη πρωινή ζώνη παραγωγής στην ελληνική τηλεόραση.

Η πορεία του συνέχισε σε σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όπως ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ, ενώ είχε στενή συνεργασία με το Mega. Συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές και γεγονότα όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ. Στον τομέα των πολιτικών γεγονότων, ανέλαβε την κάλυψη προεκλογικών συγκεντρώσεων και συνδιασκέψεων του ΠΑΣΟΚ το 1981.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ