Κατάρρευση μεταλλικών ραφιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας: Δύο άτομα καταπλάκωσαν

Κατάρρευση μεταλλικών ραφιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας: Δύο άτομα καταπλάκωσαν

Σε ένα περιστατικό στο Ποινικό Μητρώο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας σημειώθηκε η κατάρρευση μεταλλικών ραφιών, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν ένας δικαστικός υπάλληλος και ένας εργαζόμενος μεταφορικής εταιρείας, σύμφωνα με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Ακολουθεί καταγγελία από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των ραφιών με δικογραφίες, αυτά κατέρρευσαν και εγκλωβίστηκαν κάτω από το βάρος των δικογραφιών και των σιδερικών στηδίων ένας δικαστικός υπάλληλος και ένας εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρείας. Ο δικαστικός υπάλληλος τραυματίστηκε στην πλάτη και στα πόδια, ενώ επίσης τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος της μεταφορικής εταιρείας. Τυχερά αποφεύχθηκαν χειρότερα χάρη στη βοήθεια και την παρέμβαση των παρόντων πολιτών και συναδέλφων. Ο Σύλλογος εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δύο εργαζόμενους και τους εύχεται περαστικά.

Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει την ανάγκη για έλεγχο όλων των κτηρίων των δικαστικών υπηρεσιών, ώστε να εργάζονται με ασφάλεια. Ο Σύλλογος διεκδικεί και απαιτεί την άμεση λήψη των απαιτούμενων μέτρων από το κράτος, περιλαμβανομένων των ελέγχων και των απαραίτητων επισκευών για τη βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Ταυτόχρονα, αξιοποιείται η ευκαιρία για τη λήψη μέτρων προστασίας από σεισμούς και πυρκαγιές, την έκπτωση ενεργών ασκήσεων διαφυγής και διάσωσης στον χώρο εργασίας, και τη δημιουργία πλήρως εξοπλισμένων ιατρείων στις δικαστικές υπηρεσίες. Για να εκφράσει τις ανησυχίες του, ο Σύλλογος έχει κανονίσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 1/11/2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ