Καταδικάστηκε για βία κατά της κόρης του αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Καταδικάστηκε για βία κατά της κόρης του αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Ένας άνδρας, 51 ετών, καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση για ενδοοικογενειακή βία κατά της κόρης του.

Παρά την καταδίκη του, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης τον αφήνει ελεύθερο, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να μετακινηθεί από το σπίτι του και δεν θα έχει κανένα επαφή με την 19χρονη κόρη του. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ποινή θα εκτίσει οριστικά, αλλά την εκτέλεση της θα αναστείλει με τους παραπάνω όρους.

Η υπόθεση κατέφθασε στα δικαστήρια όταν η 19χρονη κοπέλα κατήγγειλε ότι ο πατέρας της την χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα αυτή να ματώσει στη μύτη. Επίσης, κατέθεσε ότι είχαν προηγηθεί και άλλα βίαια περιστατικά εναντίον της και της μητέρας της. Για αυτό το λόγο, η νεαρή ζήτησε προστασία από το δικαστήριο. Η μητέρα της 19χρονης επιβεβαίωσε το συμβάν και την βίαιη συμπεριφορά που υφίσταται. “Τον έχω συγχωρήσει πολλές φορές”, είπε στο δικαστήριο.

Ο ίδιος ο 51χρονος παραδέχτηκε την πράξη του κατά τη διάρκεια της απολογίας του, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε ένταση και ότι τον προσέβαλε. Πρόσθεσε επίσης ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα αποχωρήσει από το σπίτι. Όσον αφορά στις καταγγελίες, σχολίασε ότι τον παρουσιάζουν σαν τον “χειρότερο εγκληματία”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ