Πρόγνωση καιρού για σήμερα Κυριακή

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Κυριακή

Αναμένεται συννεφιασμένος καιρός σήμερα, με ισχυρούς άνεμους σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, το βορειοδυτικό Αιγαίο, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου μπορεί να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία και την Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3-5 μποφόρ στα δυτικά, 4-6 μποφόρ στα ανατολικά και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα έχει μεγάλη μεταβολή και θα κυμανθεί από 30°C έως 32°C και τοπικά από 33°C έως 34°C στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα.

Αττική:
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20°C έως 33°C.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19°C έως 31°C.

Μακεδονία, Θράκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17°C έως 32°C.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές κατευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα παράκτια βορειοδυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18°C έως 33°C, με εξαίρεση το εσωτερικό της Ηπείρου που θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος:
Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Στερεά Ελλάδα, νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα 3-5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19°C έως 33°C.

Κυκλάδες, Κρήτη:
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20°C έως 31°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα:
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-6, και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22°C έως 34°C.

Εύβοια:
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19°C έως 30°C.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ