Καιρός σήμερα Κυριακή 21/1: Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά

Καιρός σήμερα Κυριακή 21/1: Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα βιώνει έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς ο χιονιάς πλήττει τη βόρεια Ελλάδα, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη λευκή, ενώ στην Κρήτη αναμένεται να φτάσει μέχρι τα ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή αναμένεται ότι τα χιόνια θα φτάσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου. Τα βόρεια θα πληγούν από τις χιονοπτώσεις και τη νύχτα της Κυριακής, αλλά αναμένεται να αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί της Κυριακής. Επίσης, το χιόνι αναμένεται να φτάσει μέχρι τα ορεινά της Κρήτης.

Στον νότο της χώρας, αναμένονται δυνατές βροχές, ενώ θα επικρατήσουν ισχυροί ανέμοι κυρίως στο Ανατολικό και το ΝΑ Αιγαίο. Ακόμη, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, προκαλώντας χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στη Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές, η δυνατή χιονόπτωση άρχισε το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα. Έχουν ήδη κλείσει δρόμοι εξαιτίας της χιονόπτωσης.

woman making snow angel

Στη βόρεια Ελλάδα, έπεσαν χιόνια και οι αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στα βόρεια τμήματα η θερμοκρασία έπεσε στους 2 – 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε περιοχές όπως η Θεσσαλία και νοτιότερα οι άνθρωποι βίωσαν μία θερμή ημέρα, με τα θερμόμετρα να προβάλλουν 18 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε πολλούς δρόμους, για να αποφευχθούν ενδεχόμενα ατυχήματα λόγω της χιονόπτωσης. Εξαιρούνται από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άλλων είδους οχήματα, όπως αυτά έκτακτης ανάγκης, οχήματα οδικής βοήθειας, οχήματα μεταφοράς αλατιού και εκχιονιστικά μηχανήματα.

Προγνώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναμένονται ραγδαίες πτώσεις της θερμοκρασίας κατά περίπου 10-12 βαθμούς Κελσίου, βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας. Επιπλέον, προβλέπονται και καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

glass window across person wearing gray bubble jacket

Το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναφέρει ότι η παρούσα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και υπογραμμίζει ότι οι οδηγήσεις πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19-01-2024/1200 ανακοινώνει ότι η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και σε χαμηλότερα υψόμετρα της ηπειρωτικής χώρας. Επιπρόσθετα, προβλέπονται θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν παραθαλάσσιες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Ελλάδα από τα βόρεια και αναμένεται η χιονόπτωση να επεκταθεί ακόμα και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος τη νύχτα της Κυριακής. Έπειτα, η χιονόπτωση αναμένεται να εξασθενίσει, ενώ οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν. Οι ανέμοι αναμένεται να σταθεροποιηθούν από το απόγευμα της Δευτέρας.

Συνεχίζουμε να είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για οποιεσδήποτε νέες εξελίξεις.

h1 {
color: #0056b3;
}
img {
max-width: 100%;
height: auto;
display: block;
margin: 0 auto;
}
Η πρόγνωση του καιρού για τις περιοχές της Ελλάδας είναι η εξής:

– ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
– ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
– ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
– ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
– ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ