Καιρός σήμερα 19/6: Η πρόβλεψη του Κλεάρχου Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 19/6: Η πρόβλεψη του Κλεάρχου Μαρουσάκη

Φίλες και φίλοι, ας δούμε τι προβλέπει ο φίλος μας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για σήμερα.

Στην πυρόσβεστικη έχουμε συναγερμό, λόγω των ισχυρών ανέμων που δυσκολεύουν την κατάσβεση, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν καλές συνθήκες για νέες πυρκαγιές. Για σήμερα, περιμένουμε δυνατούς βοριάδες και μελτέμια στο Αιγαίο, που μπορεί να φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Από μεσημέρι και μετά, σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενδέχεται να έχουμε κάποιους όμβρους με την εμφάνιση πρόσκαιρων νεφώσεων.

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Αν μένεις στη Μακεδονία ή τη Θράκη, πρόσεξε απόγευμα για μερικά νεφάκια και πιθανούς όμβρους στα βουνά.

Τα πράγματα είναι πιο χαλαρά στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, με γενικά καλό καιρό, αλλά με τοπικές νεφώσεις.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε Βορειοδυτικούς ανέμους συνοδευόμενους από τοπικές νεφώσεις.

Τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προβλέπονται ισχυροί ανέμοι, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές, έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αν και αναμένεται καλός καιρός, πρέπει να προσέχουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν κάποιες βροχές σε ορεινές περιοχές.

paralia 10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ