Ήλιος και χαλάζι στην Αττική σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ήλιος και χαλάζι στην Αττική σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Προς το μεσημέρι και το απόγευμα, μπορεί να δούμε λίγες σύννεφα και τοπικές βροχές, κυρίως νοτιοανατολικά.

Τον καιρό σήμερα Τετάρτη (03/07/2024), αναμένεται να καταγράψουμε μείωση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα κεντρικά και βόρεια μέρη της χώρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές τοπικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά μέρη της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως μετά το μεσημέρι και το απόγευμα. Σε άλλες περιοχές, γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος, με μερικά σύννεφα κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου ενδέχεται να δούμε τοπικές βροχές ή μοναχικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια ορισμένα σημεία μπορεί να φτάσουν τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο καιρός ευνοεί τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία αναμένεται να έχει μια μικρή μείωση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια μέρη, με τιμές που θα φτάσουν τους 28-33 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα κυμανθούν από 29 έως 33 βαθμούς και σε ορισμένες περιοχές μπορεί να φτάσουν τους 34 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα κυμανθούν από 29 έως 31 βαθμούς κελσίου.

touristes

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αναρρίχηση με νέφη. Ψιλές βροχές καιρικά φαινόμενα, κυρίως νοτιοανατολικά.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, με ασθένεια το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Celsius.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγα νέφη, αλλά σήμερα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα μπορεί να είναι αυξημένα, με καταιγίδες στην Ήπειρο και σποραδικές στη Δυτική Στερεά. Βελτίωση το βράδυ.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, από το μεσημέρι σε ορισμένα σημεία των νοτίων έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς, στα ηπειρωτικά έως 33 βαθμούς Celsius.

 

zesti

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ