Η υπηρεσία MyPhoto για πολίτες: Τώρα και για τις φωτογραφίες των ανηλίκων

Η υπηρεσία MyPhoto για πολίτες: Τώρα και για τις φωτογραφίες των ανηλίκων

Από σήμερα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ψηφιακή υπηρεσία MyPhoto μέσω της πλατφόρμας gov.gr για τις φωτογραφίες των ανηλίκων. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκρίνεται σε ένα αίτημα των επαγγελματιών φωτογράφων, βελτιώνοντας την υπηρεσία για τους νέους.

Τι προσφέρει η υπηρεσία

Ο κάτοχος της επιμέλειας μπορεί πλέον να διεκπεραιώνει διοικητικές διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται φωτογραφία ή υπογραφή ανηλίκου μόνο με την ηλεκτρονική του συγκατάθεση, χωρίς περιττή γραφειοκρατία ή μετακινήσεις.

Η υπηρεσία MyPhoto είναι προσβάσιμη μέσω του gov.gr ή απευθείας στη διεύθυνση myPhoto.gov.gr. Ο φωτογράφος ανεβάζει τις φωτογραφίες και τις υπογραφές των ανηλίκων στην υπηρεσία και στέλνει αλφαριθμητικό κωδικό στον κάτοχο της επιμέλειας μέσω SMS ή email.

Ακολούθως, συνδέεται στην υπηρεσία MyPhoto με τους κωδικούς TaxisNet και επιβεβαιώνει τη σύνδεση των φωτογραφιών με τον εαυτό του ή τον ανήλικο. Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εικόνες για να εκδώσει ή να αντικαταστήσει το Δελτίο Ταυτότητας στην ΕΛΑΣ.

Για να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία, πρέπει να εγγραφείς στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) στο emep.gov.gr. Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε υποδομές κυβερνητικού νέφους (G-cloud) για ασφάλεια και αξιοπιστία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ