Η ΓΣΕΕ ζητά χαλαρωτικά την άμεση απόσυρση της «ερμηνευτικής» εγκυκλίου για την κάρτα εργασίας

Η ΓΣΕΕ ζητά χαλαρωτικά την άμεση απόσυρση της «ερμηνευτικής» εγκυκλίου για την κάρτα εργασίας

Ωχ, ακούσατε τι θέλουν οι φίλοι μας από τη ΓΣΕΕ; Να φύγει από το τραπέζι η εγκύκλιος για την κάρτα εργασίας! Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι, ενώ τα θερμόμετρα χτυπούν κόκκινο και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με υψηλές θερμοκρασίες, το υπουργείο Εργασίας αποφεύγει να πάρει αποφάσεις που θα προστατεύσουν την υγεία τους. Αντί για αυτό, δίνει «οδηγίες» μέσω μιας «ερμηνευτικής εγκυκλίου» που δίνει ανακούφιση στους εργοδότες.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι, με τα ατυχήματα στη δουλειά να αυξάνονται και την προοπτική για επιπλέον εργασία τις Σαββατοκύριακες, κάτι πρέπει να αλλάξει. Οι διατάξεις για την κάρτα εργασίας βρίσκονται σε σύγχυση και οι ποινές για τους εργοδότες εφαρμόζονται μετά από καιρό. Καλούμαστε να υπομείνουμε αυτό το χάος και αυτή την ανασφάλεια.

Άκουσε κανείς για τη γραμμή που δίνεται στους εργοδότες; Ο νόμος λέει ότι οι κυρώσεις ισχύουν μετά από δύο μήνες, ενώ μπορούν να αλλάζουν τους κωδικούς τους και να ξεφεύγουν. Πότε θα δούμε αλλαγές;

Καλούν τώρα το υπουργείο Εργασίας να ανασύρει αυτήν την εγκύκλιο και να επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Θέλουν διάλογο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ