Η Γιορτή του Πατέρα: Η αγάπη που μετατράπηκε σε παγκόσμια ιδέα με διεθνείς πωλήσεις

Η Γιορτή του Πατέρα: Η αγάπη που μετατράπηκε σε παγκόσμια ιδέα με διεθνείς πωλήσεις

Η αγάπη για την αεροπορική τεχνολογία είναι διαδεδομένη παγκοσμίως και όλοι επιθυμούν να αισθάνονται την εμπειρία της πτήσης. Για έναν νεαρό Έλληνα, αυτό σημαίνει επίσης την αγάπη και τον σεβασμό προς τον πατέρα του, πρώην πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, που τον έμπνευσε να ξεκινήσει δύο ξεχωριστά εγχειρήματα στη ζωή του.

Για τον Πατέρα και την Πτήση

Ο νέος Μιχάλης Τσάλτας αποφάσισε να δώσει συνέχεια σε μια προσωπική ιδέα και να μετατρέψει το πάθος του για την Αεροπορία σε κάτι δημιουργικό. Έτσι, ξεκίνησε το έργο της κατασκευής ενός πιλοτήριου Mirage F-1CG, όπως αυτό του πατέρα του, με στόχο να τιμήσει τη μνήμη του. Αυτή η προσπάθεια εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό έργο που συνεχίζει να αναπτύσσεται με τη βοήθεια πολλών φίλων και εραστών της πτήσης.

Για τον πατέρα με αγάπη…

Λίγο καιρό μετά το προσωπικό αυτό έργο προς τιμήν του πατέρα του, ο κ. Τσάλτας μαζί με έναν φίλο του ανέπτυξαν μια νέα ιδέα. Ξεκινώντας από την ανάγκη να κατασκευάσουν εξοπλισμό αεροπορικών μαχητικών, δημιούργησαν αντίγραφα χειριστηρίων και μανετών ισχύος, τα οποία προσέφεραν σε λάτρεις της πτήσης για να διακοσμήσουν τους χώρους τους. Έτσι, η αρχική τους πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε ένα ερασιτεχνικό εγχείρημα που ενθουσίασε πολλούς.

Οι δύο φίλοι προσέφεραν δωρεάν μερικές από τις δημιουργίες τους στη Βάση της 114 Π.Μ. Μέσα από αυτή την προσπάθεια, η αγάπη τους για την πτήση απέκτησε νέα διαστάσεις. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση από ανθρώπους της Πολεμικής Αεροπορίας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τους ενέπνευσε να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με νέες τεχνολογίες όπως η ψηφιακή σάρωση και η τρισδιάστατη εκτύπωση με 3D εκτυπωτές.

Εξαγωγή μιας αεροπορικής ιδέας

Η μικρή αυτή προσπάθεια εξελίχθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, με το δίδυμο να πραγματοποιεί διεθνείς πωλήσεις από το εξωτερικό. Μέσα από τη συνεργασία με ανθρώπους από Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργούν αντίγραφα χειριστηρίων και μανετών με λειτουργικούς διακόπτες και σκανδάλες, προσφέροντας στους συλλέκτες μια ρεαλιστική αίσθηση της εμπειρίας της πτήσης.

Οι δύο δημιουργοί ελπίζουν σε μελλοντικές συνεργασίες με Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλες ομάδες. Με την αφετηρία να βρίσκεται στην αγάπη τους για τον πατέρα τους, διατηρούν ζωντανό το όνειρο της πτήσης και της δημιουργίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ