Η Αυγή: Το Κλείσιμο του Καθημερινού Φύλλου Και τα Πολιτικά Δρώμενα

Η Αυγή: Το Κλείσιμο του Καθημερινού Φύλλου Και τα Πολιτικά Δρώμενα

Φίλες και φίλοι, σας φέρνω τις πιο πρόσφατες εξελίξεις από την «Αυγή», την επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που έκλεισε πρόσφατα το καθημερινό της φύλλο. Μετά από αποκαλύψεις για την κατάσταση της εφημερίδας, έγινε αναστολή της κυκλοφορίας. Όλα αυτά ενώ ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε μια «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» των εξόδων του κόμματος.

Με συγκλίνουμενη απόφαση των εργαζομένων, το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας καθώς και το καθημερινό κλείνουν. Επιπλέον, απεργίες είναι προγραμματισμένες για να αγωνιστούν ενάντια στην απόφαση. Η δήλωση της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την αντίθεσή της, ζητώντας αναθεώρηση και διαβούλευση.

augi

Η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας της «Αυγής» είναι ο κρυφός σκοπός της απόφασης, σύμφωνα με το Δ.Σ. της εφημερίδας. Το κλείσιμο αποτελεί πλήγμα για τη δημοσιογραφία. Ταυτόχρονα, στις κοινωνικές πλατφόρμες η αντίδραση είναι έντονη, με στελέχη να παίρνουν θέση και να εκφράζουν δυσαρέσκεια.

Απο τους Εργαζόμενους της «Αυγής»: Ένα Πολιτικό Ατόπημα

Οι εργαζόμενοι αποκαλούν την απόφαση για το κλείσιμο ένα «ιστορικό και πολιτικό ατόπημα». Αντέδρασαν έντονα στη συνάντησή τους με τη διοίκηση, μη λαμβάνοντας απολογήσεις και σχεδιασμό για το μέλλον. Κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση.

augi

Ο Πρώτος Τάση στο Twitter για το Κλείσιμο της Αυγής

Το κλείσιμο της ημερήσιας «Αυγής» έγινε το πρώτο trend στο Twitter, με ατάκες και αντιδράσεις. Πολλοί αναλύουν την κατάσταση και εκφράζουν την άποψή τους.

Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες εξελίξεις. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τα νέα γύρω από το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ