Η αινιγματική περίπτωση πατροκτονίας στα Καλύβια: Τα τελευταία λεπτά του θύματος και οι μαρτυρίες

Η αινιγματική περίπτωση πατροκτονίας στα Καλύβια: Τα τελευταία λεπτά του θύματος και οι μαρτυρίες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την σοκαριστική περίπτωση πατροκτονίας στα Καλύβια Θορικού. Ένας 16χρονος δολοφόνησε με αιχμηρά αντικείμενα τον 72χρονο πατέρα του διότι υποστήριζε ότι κακοποιούσε αυτόν, τον αδελφό του και τη μητέρα του. Σύμφωνα με γείτονα του θύματος, ο 72χρονος ανέθρεφε μόνος του τους δύο γιους του.

Επίσης, σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το θύμα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι τα παιδιά του είχαν αρχίσει να απομακρύνονται από εκείνον. Μια περίεργη ανάρτηση που ανέφερε “όταν μεγαλώνεις, σε παρατάνε σαν το γέρικο άλογο” έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του θύματος.

Ο φόνος και οι εξελίξεις

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο 16χρονος περίμενε τον πατέρα του έξω από το σπίτι με ένα κουζινομάχαιρο και μια λεπίδα. Όταν το θύμα έφτασε, ακολούθησε η άγρια δολοφονία. Μετά το έγκλημα, ο 16χρονος κάλεσε τη μητέρα του και της εξομολογήθηκε. Η αστυνομία συνέλαβε τον ανήλικο και τον οδήγησε στον εισαγγελέα, όπου του έγινε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 16χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς: “Μας κακοποιούσε χρόνια, είχε προσβλητική συμπεριφορά. Η μητέρα και ο αδερφός μου είχαν φύγει από το σπίτι. Περίμενα να ενηλικιωθώ για να φύγω και εγώ. Δεν άντεξα και τον σκότωσα”. Ο ανήλικος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στο δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ