Η 27η Γιορτή Κερασιού στις Αμυγδαλιές Γρεβενών

Η 27η Γιορτή Κερασιού στις Αμυγδαλιές Γρεβενών

Η πρώτη φορά που η ιδέα της “Γιορτής Κερασιού” έγινε πραγματικότητα ήταν το 1989, όταν ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου “Κουτσόταχος”, Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, είχε την έμπνευση.

Φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών γιορτάζει τριάντα χρόνια δημιουργικής προσφοράς στον πολιτισμό και στην τοπική κοινότητα. Μια από τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει είναι η 27η Γιορτή Κερασιού που θα λάβει χώρα στις 22 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη «Γιορτή Κερασιού» πραγματοποιήθηκε το 1989 με τον πνευματικό πατέρα της να είναι ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου «Κουτσόταχος» Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος.

Τον Οκτώβριο του 1994 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών με την ονομασία “Αμυγδαλιά”. Οι δραστηριότητές του εστιάζουν στην ανάδειξη των παραδόσεων, καθώς διαθέτει τέσσερα χορευτικά τμήματα. Διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, όπως θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις και μουσικούς διαγωνισμούς, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες και δραστηριότητες κοινωνικής φύσης, όπως περιβαλλοντικές ενέργειες και παιδικές δραστηριότητες.

Η κορυφαία εκδήλωση που προετοιμάζει ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών είναι η «Γιορτή Κερασιού», μια πολυήμερη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στα τέλη Ιουνίου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση αυτού του είδους στη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνοντας πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, συζητήσεων και εκθέσεων.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ