Πυρκαγιές σε Βοιωτία, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο και Εύβοια

Πυρκαγιές σε Βοιωτία, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο και Εύβοια

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε Βοιωτία, Ροδόπη, Καβάλα, Εύβοια, Κύθνο, δίνοντας μάχη με τη φωτιά. Οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Στην Αλεξανδρούπολη καίγεται για τέταρτη μέρα η περιοχή Μελία, ενώ στη Βοιωτία έχουν εκκενωθεί τέσσερα χωριά.

Συνολικά έχουν επιχειρήσει 63 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν πυροσβέστες, ελικόπτερα και αεροσκάφη, ενώ η αντιμετώπιση της φωτιάς γίνεται και από επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά στη Βοιωτία: Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά στο Δίστομο

Στη Βοιωτία πραγματοποιήθηκε εκκένωση τεσσάρων χωριών λόγω της φωτιάς. Ο έντονος άνεμος οδήγησε τις φλόγες προς τις κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές.

Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Σαράντι, Βοιωτία – Εκκενώθηκε η περιοχή

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες στην Κύθνο, όπου η φωτιά συνεχίζει να επεκτείνεται. Η περιοχή Σκύλου έχει εκκενωθεί ενώ πλοία και έλικες βρίσκονται σε αποστολή διάσωσης. Στη Βοιωτία εκκενώθηκε η περιοχή Σαράντι, ενώ ηφαιστειακή φωτιά της Εύβοιας δυσχεραίνει την κατάσβεση.

Επίθεση στις φωτιές της Εύβοιας, Ροδόπης και Καβάλας

Στην κεντρική Εύβοια πραγματοποιούνται επιχειρήσεις τόσο για την κατάσβεση της φωτιάς όσο και για την εκκένωσης των πληγέντων περιοχών. Στη Ροδόπη η φωτιά ολοένα και επεκτείνεται σε δασικές περιοχές, ενώ στην Καβάλα προκλήθηκαν ζημιές και υπάρχουν τραυματίες.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Πελοπόννησο. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφεύγουν τυχόν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ