Φωτιές στην Ελλάδα Τώρα: Δράση σε Εύβοια και Πρέβεζα

Φωτιές στην Ελλάδα Τώρα: Δράση σε Εύβοια και Πρέβεζα

Έχει φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στην Εύβοια εδώ και λίγη ώρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και έχουμε ζητήσει βοήθεια από αέρος εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, εξομολογείται ο δήμαρχος των Διρφών Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο βρίσκονται 55 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων και 2 ελικόπτερα που επιχειρούν για την κατάσβεση.

Δείτε videos από τη φωτιά στην Εύβοια:

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Πρέβεζα, κοντά στη ΒΙΠΕ – Δύο αεροσκάφη σε ετοιμότητα

Συναγερμός για φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Πρέβεζα κοντά στη ΒΙΠΕ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην επιχείρηση είναι εμπλεκόμενα πέντε πυροσβεστικά οχήματα, μια ομάδα από τη Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας για τον συντονισμό των προσπαθειών.

Για να ενισχυθεί η επιχείρηση, αναπτύχθηκαν 2 αεροσκάφη PZL που προσφέρουν υποστήριξη από αέρος και είναι έτοιμα να ρίξουν νερό στα επικίνδυνα σημεία.

Νέες πυρκαγιές στους Ασκητές Ροδόπης και στη Σπάρτη – Ηχεί το 112

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου 22/06 στη Ροδόπη και τη Σπάρτη. Η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ασκητές του Δήμου Μαρώνειας Ροδόπης, ξεκίνησε στις 16.40 το απόγευμα. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρων. Από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Έχει απεσταλεί ειδοποίηση 112 στους κατοίκους να είναι ετοιμοί. Για τη φωτιά στον Κλάδα της Σπάρτης, επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα και έχει ζητηθεί βοήθεια από την περιοχή Πετζετέλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ