Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο: Ενημέρωση από το 112 – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο: Ενημέρωση από το 112 – Απαγόρευση κυκλοφορίας

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Σακτούρια στο Ρέθυμνο σήμερα το απόγευμα. Όσοι βρίσκονται στην περιοχή έλαβαν μήνυμα ειδοποίησης στα κινητά τους μέσω του 112, να είναι ετοιμοί. Το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Σακτούρια Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επίσης, υπάρχει φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πλατύ Μεσσηνίας, με ενεργοποιημένες πυροσβεστικές δυνάμεις. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι αύριο υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα και δάση λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς στον νομό Χανίων.

fotia 2 1

Αναλυτικά για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός αύριο στο νομό Χανίων και υπάρχει προληπτική απαγόρευση σε ευαίσθητες περιοχές. Ο Δήμος Χανίων καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν την Πυροσβεστική για οποιαδήποτε πιθανή φωτιά. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων ή η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

fotia 4 1

Εξελίξεις στο Ρέθυμνο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, η πιθανότητα πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλή με ενεργοποιημένη απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές. Τα μέτρα λήψης αφορούν στην πρόληψη και ασφάλεια του κοινού.

fotia 1 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ