Φωτιά στον Πάρνηθα τώρα: Λήξη συναγερμού για την Πυροσβεστική

Φωτιά στον Πάρνηθα τώρα: Λήξη συναγερμού για την Πυροσβεστική

Φωτιά στον Πάρνηθα τώρα: Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής – Έχουν προκύψει 40 πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας σήμερα

Η φωτιά στον Πάρνηθα δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Η αρχική εστία της φωτιάς εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής και έπειτα από περίπου 2,5 ώρες προσπαθειών, υπάρχουν μόνο μερικές διάσπαρτες φλόγες. Έντονες επίγειες δυνάμεις βρίσκονται σε επιχειρησιακή εκστρατεία και θα ενισχυθούν από άλλους 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από διάφορες περιοχές της χώρας. Αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν επιχειρήσεις από τον αέρα.

Στην περιοχή, οι άνεμοι φτάνουν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα, με ισχυρές ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα. Αυτές οι συνθήκες, σε συνδυασμό με την ύπαρξη υψηλών πυλώνων τάσης στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων. Γι’ αυτό κυρίως επικεντρώνονται στην κατάσβεση οι ελικόπτερα.

parnitha 3

Σύνολο 40 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Στις 3.47 το μεσημέρι, απεστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους στις πλησιέστερες περιοχές της φωτιάς για να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε ανάγκη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Η κατάσβεση υποστηρίζεται από εθελοντές πυροσβέστες, οχήματα και υδροφόρες μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Συνολικά, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024 έχουν εκδηλωθεί 40 πυρκαγιές σε δασικές περιοχές.

Η Τροχαία διενεργεί ανακατευθύνσεις κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία, όπως: 1) στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδαλη, 2) επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας, 3) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου, 4) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου, 5) Τατοΐου και Χλόης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ