Φωτιά στη Βοιωτία τώρα: Ενεργοποιήθηκαν εδάφιοι και αεροψύχρες δυνάμεις

Φωτιά στη Βοιωτία τώρα: Ενεργοποιήθηκαν εδάφιοι και αεροψύχρες δυνάμεις

Φωτιά στη Βοιωτία τώρα: Συνολικά σημειώθηκαν 36 πυρκαγιές στην ύπαιθρο τις τελευταίες 24 ώρες, με τις 33 να τίθενται υπό έλεγχο άμεσα

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία της Βοιωτίας και η Πυροσβεστική είναι επί ποδός για να την ελέγξει πριν εξαπλωθεί. Κλήθηκαν 44 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων, 13 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνολικά, σημειώθηκαν 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες, με τις 33 να τίθενται υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο και άλλες 3 να αντιμετωπίζονται ακόμη.

Οι τοπικές αρχές και οι αρχές για τον εμπρησμό διερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών. Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών σε περίπτωση πυρκαγιάς για τη δική τους ασφάλεια.

Διασπαρμένα εστία στη φωτιά στο Γεράκι Ηρακλείου

Συνεχίζεται η δράση των πυροσβεστικών στις φλόγες στο Γεράκι του Ηρακλείου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (1/7). Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο όπου και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ρίχνοντας νερό με τα δύο αεροσκάφη. Παράλληλα, η πυροσβεστική αναφέρει πως υπάρχουν διασπαρμένες εστίες φωτιάς, αλλά η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση χωρίς να απειλεί κάποια οικιστική περιοχή. Η επιχείρηση ενισχύεται τεχνικά από την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ