Φωτιά στη Σταμάτα: Μια Τραγωδία με Ένα Θύμα, Καμένα Σπίτια, Εκχώρηση Οικισμών

Φωτιά στη Σταμάτα: Μια Τραγωδία με Ένα Θύμα, Καμένα Σπίτια, Εκχώρηση Οικισμών

Η φωτιά στη Σταμάτα Αττικής εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα, και οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καταστολή της. Ένας κάτοικος, 45 ετών, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς από τον καπνό. Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν καεί στην περιοχή. Οι προσπάθειες εκκένωσης οικισμών συνεχίζονται ενώ η φωτιά απειλεί πολλά σπίτια.

Στην Κερατέα, η εικόνα είναι καλύτερη μετά την παράδοση σπιτιών στις φλόγες νωρίτερα. Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν 22 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα για να περιορίσουν τη φωτιά από τον οικισμό Γαλήνης προς τον Διόνυσο.

Η πυρκαγιά απειλεί και άλλα σπίτια στη συμβολή των οδών Πευκών και Μοναστηρίου. Συνολικά, 22 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα βρίσκονται στη Σταμάτα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Κάτοικος Σταμάτας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ΕΚΑΒ αλλά απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, ενώ η Δήμαρχος Διονύσου κάνει έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα λόγω της πλησιάζουσας απειλής προς τα σπίτια.

Η πυρκαγιά στην Κερατέα ξέσπασε και καίει δασική έκταση κοντά σε σπίτια. Η μάχη των πυροσβεστών είναι μεγάλη, ενώ έχουν γίνει πολλοί απεγκλωβισμοί και εκκενώσεις.

Εν ολίγοις, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές και η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, με τους πολίτες και τις αρχές να αντιμετωπίζουν μια απαιτητική κατάσταση.

Προσοχή σε όλους και ελπίζουμε σε γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς και ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους από τους κατοίκους που εκκενώθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ