Φωτιά Πάρνηθα: Η στιγμή που το drone της Πυροσβεστικής εντοπίζει το πύρινο μέτωπο

Φωτιά Πάρνηθα: Η στιγμή που το drone της Πυροσβεστικής εντοπίζει το πύρινο μέτωπο

Κοινοποιήθηκε η εικόνα από το drone της Πυροσβεστικής, όπου εντοπίζει τη φωτιά στην Πάρνηθα. Μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της, η πυρκαγιά έχει εσωτερικές εστίες, αλλά όχι ενεργό μέτωπο. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε θαυμασμό για την προσπάθεια των πυροσβεστών.

arthrou fotia

Μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της, η πυρκαγιά παραμένει χωρίς ενεργό μέτωπο, με μεμονωμένες εστίες. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η μάχη εξακολουθεί, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες λόγω των ανέμων.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών, με την υποστήριξη των διαφόρων φορέων, είναι εξαιρετική. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Η πυρκαγιά δεν έχει μέτωπο αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει.

Έγινε ενημέρωση προς τους κατοίκους για ενδεχόμενες εκτάκτους ανάγκες στις πλησιέστερες περιοχές της φωτιάς. Συνολικά, υπήρξαν 54 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με τις περισσότερες να έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Το βράδυ πλησιάζει και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες. Η συνεχής επιτήρηση και προσπάθεια είναι απαραίτητες για την πρόληψη επιπλέον ζημιών.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ