Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Η φωτιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι της Εύβοιας συνεχίζει να καίει, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται για να την περιορίσουν. Δεν υπήρξε απειλή για βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή κατοικημένες περιοχές, ενώ ο άνεμος δεν επηρέασε την εξάπλωσή της. Οι προσπάθειες εστιάζονται στην πρόληψη της φωτιάς από τις κατοικημένες περιοχές. Τα εναέρια μέσα έχουν καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ οι άνεμοι έχουν κοπάσει, βοηθώντας την προσπάθεια.

Στο σημείο επιχειρούν 82 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Αναμένεται ενίσχυση με δυνάμεις από την κεντρική Μακεδονία. Επίσης, αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξήγησε ότι η φωτιά ξεκίνησε κοντά σε μια τσιμεντοβιομηχανία, αλλά δεν επηρέασε οικισμούς ή εργοστάσια.

Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη συγκράτηση της φωτιάς, ενώ αναμένεται η άφιξη των εναέριων μέσων για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Η πόλη δεν έχει προσβάσεις, οπότε οι μηχανήματα ήταν απαραίτητα για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ