Πυρκαγιές στην Εύβοια: Εκκένωση σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη με κλήση στο «112»

Πυρκαγιές στην Εύβοια: Εκκένωση σε Νότια Ψαχνά και Βόρεια Αρτάκη με κλήση στο «112»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές στην Εύβοια. Η μία πυρκαγιά ξεκίνησε πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών και η άλλη στη θέση Καλκαντρί, με το μέτωπο να κινείται προς την Αρτάκη. Οι κάτοικοι των Νότιων Ψαχνών καλούνται να μετακινηθούν προς Ψαχνά, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Αρτάκης να μετακινηθούν προς Αρτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φωτιές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στα Ψαχνά. Οι πυροσβέστες επιχειρούν στα σημεία, ενώ η πυρκαγιά πλησιάζει τα κατοικημένα σπίτια. 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο έχουν σπεύσει στο σημείο. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευβοίας, Κωσταντίνος Ψαρρός, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και το μέτωπο εξαπλώνεται σε μεγάλη έκταση.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη»

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε ότι η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη και ότι η κατάσταση είναι δραματική καθώς πλησιάζει κατοικημένες περιοχές και κινείται προς την Αρτάκη. Επίσης, προηγουμένως εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους Νέας Αρτάκης και Ψαχνών για ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ