Προβλέπονται βροχές: Ο καιρός αλλάζει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

Προβλέπονται βροχές: Ο καιρός αλλάζει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει και θα υπάρξουν βροχές, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά. Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν από αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ οι βροχές αναμένονται πολλές αλλά πρόσκαιρες στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους που θα σταματήσουν από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά καθαρός καιρός με τοπικές νεφώσεις στο βόρειο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας το πρωί και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα βόρεια ορεινά αναμένονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 4 έως 5 μποφόρ στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά καθαρός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κατευθύνσεις 4 έως 5, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται γενικά αίθριοι καιροί με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δυτικοί 4 έως 5 μποφόρ στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά καθαρός καιρός με ανέμους από δυτικές κατευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται καθαρός καιρός με ανέμους από δυτικές κατευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται καθαρός καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ