“Επιλογή των εργαζομένων να σερβίρουν στη θάλασσα” – Το beach bar στη Ρόδο συνεχίζει να λειτουργεί

“Επιλογή των εργαζομένων να σερβίρουν στη θάλασσα” – Το beach bar στη Ρόδο συνεχίζει να λειτουργεί

Παρά τις παράνομες κατασκευές μέσα και έξω από τη θάλασσα, το beach bar στη Ρόδο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Οι πρόσφατες προστιμοποιήσεις από τις αρχές δεν έχουν αποτρέψει την επιχείρηση, καθώς οι κατασκευές βρίσκονται εντός αρχαιολογικού χώρου και οι ξαπλώστρες είναι κινητές.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της επιχείρησης, η επιλογή του θαλάσσιου σερβιρίσματος ανήκει στους εργαζόμενους, οι οποίοι προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες φορώντας ειδικά ρούχα. Οι παραγγελίες παραδίδονται είτε από τους εργαζόμενους είτε από τους πελάτες, ενώ οι ξαπλώστρες παραμένουν στη θέση τους χάρη στην κινητή φύση τους.

Έλλειψη τεχνικού κλιμακίου επιθεωρητών

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρόδου αναφέρει ότι στο νησί δεν υπάρχει τεχνικό κλιμάκιο επιθεωρητών που να ασχολείται με την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων. Αυτό επηρεάζει την ικανότητα των αρχών να ελέγχουν τις συνθήκες εργασίας σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις και πρόστιμα από τις αρχές, το beach bar συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι η έλλειψη σαφούς νομοθετικού πλαισίου οδηγεί σε αυθαίρετες πρακτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ