Επεισόδια Σύνταγμα: Η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Σπύρου Χαλικιά

Επεισόδια Σύνταγμα: Η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την επίθεση κατά του δημοσιογράφου Σπύρου Χαλικιά

Ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει περιστατικό αστυνομικής βίας κατά του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, Σπύρου Χαλικιά. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, ο Χαλικιάς κάλυπτε δημοσιογραφικά το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ανησυχία της για τη συνεχή επίθεση εναντίον δημοσιογράφων που εξασκούν το επάγγελμά τους και ενημερώνουν την κοινή γνώμη σε διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι τέτοια φαινόμενα είναι απαράδεκτα και μπορεί να βλάψουν την φήμη της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε αξονική θωρακού, λεκάνης – ισχίων, ώμου, βραχιόνιου, γόνατος κλπ., χωρίς τραύματα στο κεφάλι καθώς φορούσε μάσκα προστασίας. Ο Σπύρος Χαλικιάς κάλυπτε δημοσιογραφικά τις συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Η δήλωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη βία που ασκήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις εναντίον του δημοσιογράφου Σπύρου Χαλικιά από το Ρ/Σ “Αθήνα 9,84”, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Επισημαίνουμε ότι τέτοιες ενέργειες κατά δημοσιογράφων συμμετέχων σε διαμαρτυρίες, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους και να ενημερώσουν το κοινό, είναι απαράδεκτες και κινδυνεύουν να ξεφτιλίσουν διεθνώς τη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ