Επεισόδια στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ Ασπροπύργου: Κουκουλοφόροι αφήνουν πίσω τους μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς

Επεισόδια στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ Ασπροπύργου: Κουκουλοφόροι αφήνουν πίσω τους μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς

Μια ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων προκάλεσε επεισόδια στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, αφήνοντας πίσω τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και μολότοφ. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (17/9), επιτέθηκαν σε έναν οδηγό λεωφορείου και, αφού ο ίδιος και οι επιβάτες εγκατέλειψαν το όχημα, οι κουκουλοφόροι το έβαλαν φωτιά. Όταν οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν διάφορα εκρηκτικά και επικίνδυνα αντικείμενα στην περιοχή.

Τα εντοπισμένα αντικείμενα από τις αρχές:

  • Μια κουκούλα τύπου fullface, μαύρου χρώματος
  • Ένα καπνογόνο
  • Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από δύο φιάλες υγραερίου, ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό (πιθανώς βενζίνη) και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή, όλα ενωμένα με κολλητική ταινία
  • Τρεις φιάλες υγραερίου που έχουν αναφλεχθεί
  • Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από μία φιάλη υγραερίου και έναν αυτοσχέδιο πυροκροτητή, όλα ενωμένα με κολλητική ταινία, ένα πλαστικό διάφανο μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό (πιθανώς βενζίνη) και δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (μολότοφ) από ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας και ένα κομμάτι υφάσματος κολλημένο στο στόμιο τους
  • Ένα γκαζάκι

Οι κουκουλοφόροι σταμάτησαν το λεωφορείο και απείλησαν τον οδηγό και τους επιβάτες να το εγκαταλείψουν αμέσως. Στη συνέχεια, έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου, πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων που είχαν προηγουμένως τοποθετηθεί για να σταματήσουν την πορεία του λεωφορείου. Η πυρκαγιά προκάλεσε ζημιές στο πίσω μέρος του λεωφορείου, ενώ οι κουκουλοφόροι συνέχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες στην περιοχή, αλλά δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε οκτώ προσαγωγές, αλλά τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα αργότερα, καθώς δεν αναγνωρίστηκαν. Ταυτόχρονα, εντοπίστηκαν δύο πανό που έγραφαν: «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ» και «ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ Μ.Γ.Δ.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ