Έντονη Κακοκαιρία στην Αττική σήμερα 5/12: Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες

Έντονη Κακοκαιρία στην Αττική σήμερα 5/12: Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες

Αναμένεται ασθενές καιρικό σκηνικό σήμερα (5/12), με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική. Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανανέωσε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδοθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας για νέα, προσωρινή κατακόρυφη επιδείνωση που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης (6/12). Σύμφωνα με την ανανέωση του δελτίου, σήμερα και αύριο αναμένονται βροχές στην Αττική. Προσοχή χρειάζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς αναμένεται έντονοποίηση των φαινομένων και τοπικές ισχυρές καταιγίδες. Το ασθενές καιρικό πλαίσιο θα συνεχιστεί και τους υπόλοιπους ημέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Δηλώσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε: “Η μέρα θα διαιρεθεί σε δύο τμήματα. Στις περισσότερες περιοχές, μέχρι το απόγευμα, θα υπάρχουν σύννεφα και πιθανώς διάσπαρτες τοπικές βροχές, ενώ από το απόγευμα και μετά, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, αναμένεται ευρύτερη επιδείνωση του καιρού, ιδιαίτερα τη νύχτα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες”. Επισήμανε ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί τόσο τις απογευματινές όσο και τις βραδινές ώρες.

Αναμενόμενο Καιρικό Σενάριο σήμερα (5/12) στην Αττική

Σχετικά με την Αττική, ο κ. Μαρουσάκης δήλωσε: “Τα σύννεφα θα κυριαρχήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, ενώ από το βράδυ και εντεύθεν αναμένονται βροχοπτώσεις. Ο ισχυρός βοριάς που πνέει τώρα στα πιο ανατολικά θαλάσσια τμήματα θα μετατραπεί σε νότιο με τοπικά ισχυρές εντάσεις και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου”. Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη “ενδέχεται γύρω από τον Θερμαϊκό να σημειωθούν σήμερα κάποιες πρόσκαιρες βροχές. Αναμένουμε μια ευρύτερη επιδείνωση από το βράδυ, με τους ανέμους να στρέφονται σε ανατολικούς, τοπικές ισχυρές εντάσεις και θερμοκρασία μέχρι 12 βαθμούς”.

Αναμένεται Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές την Τετάρτη (6/12)

Αύριο, Τετάρτη (6/12), προβλέπεται κακοκαιρικό σενάριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ κατά την προσέγγιση του απογεύματος τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Από την άλλη, η Πέμπτη (7/12) θα αρχίσει με μικρή επιδρομή, όμως από το απόγευμα και μετά αναμένεται νέα κακοκαιρία από τα δυτικά προς τα χαμηλά. Γενικότερα, όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες “θα υπάρξει μια συνεχής επανάληψη χαμηλών πιέσεων”.

Παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών

Τέλος, ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε ότι από την επόμενη εβδομάδα τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως μια θερμή αέρια μάζα από τη Μεσόγειο φαίνεται να επηρεάζει και τη χώρα μας. Μάλιστα, όπως είπε, μερικές περιοχές παραμένουν ακόμη και 25 βαθμών στη νότια Ελλάδα (Κρήτη, Πελοπόννησο). “Θα παρακολουθήσουμε την πορεία της, η οποία θα επηρεάσει και το κλίμα των εορτών”, κατέληξε.

kairos 1

Αρνιακός: Συνεχής καιρικός αστάτος όλη την εβδομάδα – Πού θα έχει χιόνι

Την ίδια κατεύθυνση έχει και η πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού στον ΑΝΤ1. “Από το βράδυ προβλέπουμε νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, με νέες βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν σε ανατολικότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες 5-6 μποφόρ που θα γυρίσουν σε νοτιάδες. Αναφορικά με την Αττική, αντιμετωπίζουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις βραδινές ώρες, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν βροχές ή καταιγίδες μέσα στη νύχτα. Την Τετάρτη (6/12) προβλέπεται αστάτος καιρός σε όλη τη χώρα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Γενικότερα, αναμένεται συνεχής αστάτος καιρός όλη την εβδομάδα”, δήλωσε.

Πρόβλεψη της μετεωρολόγου του ΣΚΑΪ, Χριστίνας Σούζη

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ εξέφρασε τις προβλέψεις της για το σημερινό σενάριο: “Σήμερα Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, και από το βράδυ στα δυτικά, όπου τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ – ΝΔ στο Ιόνιο 5 με 6 και στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Κεντρικά και Βόρεια έως 13 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά έως 17 με 18 βαθμούς, και στο Αιγαίο έως 20 με 21 βαθμούς”.

Πρόβλε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ